Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 12 feb 2016 / 16:26 uur

Rotterdamse Pixelbar is grote hobbyclub voor hackers

Zaterdag opent de Rotterdamse hackerspace Pixelbar. Om erachter te komen wat dat nu precies is vroeg Metro Rotterdam David van Leeuwen van de Pixelbar het hemd van het lijf.

Een hackerspace, kan je uitleggen wat dat is?
Een hackerspace is een grote ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Het is eigenlijk een grote hobbyclub, waar iedereen kennis met elkaar deelt over bijvoorbeeld wetenschap en technologie.

De naam doet vermoeden dat er wordt gehackt?
Klopt. Waarschijnlijk ken je hacken als iets negatiefs uit het nieuws, maar wij hacken op een positieve manier. 3D-printers zijn heel duur, maar je wilt er toch één hebben. Daarom bouwen we ze hier zelf. Ken je Ambilight, dat licht dat zich aanpast rond de tv? Dat is duur en wat als je geen nieuwe televisie wilt kopen? Dat kan je ook zelf maken.

Lees ook: ‘Politie kansloos in strijd tegen cybercrime’

Is dit de eerste hackerspace in Nederland?
Nee. Het gekke is dat elke stad er al één heeft, maar Rotterdam nog niet. Er is wel een soort hackerspace geweest, maar die is doodgebloed. Overigens was dat ook niet een ‘echte’ hackerspace.

Is iedereen welkom?
Ja! Iedereen kan hier gewoon in zijn vrije tijd naartoe komen. Je moet wel even onze Twitter in de gaten houden, want we zijn niet altijd open.

Zaterdag is de opening: wat gaat er gebeuren?
Brenno de Winter komt spreken over hackerspaces en daarna is er een feest met livemuziek en workshops verzorgd door Keilefest. Er is veel te doen in de Keilewerf dus kom vooral langs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rotterdamse Pixelbar is grote hobbyclub voor hackers
Sluiten