Redactie Metro
Redactie Metro Sport 12 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Feyenoordkeeper Vermeer beledigd bij dartwedstrijd

Keeper Kenneth Vermeer is donderdag opnieuw publiekelijk beledigd. Na de pop in de Amsterdam ArenA afgelopen zondag, zijn het nu bordjes die door ‘dartfans’ omhoog werden gehouden tijdens de Premier League Darts in Newcastle.

Op de bordjes stonden teksten als ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer ophangen’. De beledigende teksten werden getoond tijdens de opkomst van Phil Taylor, zo is te zien op foto’s en video’s die op Twitter zijn gedeeld.

Afgelopen zondag bleek dat Vermeer niet geliefd is bij de supporters van Ajax. Fanatieke ‘supporters’ hielden een pop aan een strop, de pop moest Vermeer voorstellen. De keeper maakte eerder de gevoelige overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord.

https://twitter.com/i/status/697935589530853376

https://twitter.com/i/status/697913067414409220

Zender neemt afstand

RTL 7 heeft nadrukkelijk afstand genomen van het incident. „Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters”, reageerde een woordvoerster vrijdag. ,,Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt.”

De zender kon het uitzenden van de beelden niet voorkomen. „We hebben te maken met een internationale feed en dat houdt in dat deze beelden de hele wereld overgaan, waarbij RTL7 geen invloed kan uitoefenen op de getoonde beelden van de wedstrijden.” RTL7 overweegt wel de professionele dartsbond PDC in Engeland, die de uitzendrechten bezit, in te lichten. ,,Wellicht dat zij iets kunnen ondernemen richting de daders, want wij zijn geen partij. Laten we hopen dat dit eenmalig was.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.