Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 jan 2016 / 12:35 uur

Star Wars-laser verjaagt spreeuwen op Rotterdam CS

Met een laserapparaat probeert de NS spreeuwen te verjagen uit Rotterdam Centraal. Sinds een paar weken loopt er een proef met een ‘Star Wars-achtig’ apparaat om de vogels te verjagen en dat lijkt een succes.

De dieren zorgen op het station voor veel overlast. Zo poepen de spreeuwen de boel onder en schuilen ze in liftschachten, schrijft RTV Rijnmond. Op de liftschacht op perron 8 en 9 staat een automatische laser, legt Stijnar Henskes van de Bird Control Group uit. „Vogels zien die laserstraal als gevaar. Door die stralen door het station te bewegen, schrikken ze en vliegen ze weg.”

Wie in het donker op het station is, kan de groene laserstralen waarnemen. Overdag zijn ze nauwelijks te zien. Volgens Henkes is de straal niet schadelijk voor mens en dier. Om het hele station vogelvrij te maken, zijn nog drie laserapparaten nodig. De eerste resultaten van de proef zijn bemoedigend. Een groot deel van de spreeuwen laat zich niet meer zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Star Wars-laser verjaagt spreeuwen op Rotterdam CS
Sluiten