Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Agent op bezoek na kritische tweet AZC Sliedrecht

Een kritische tweet van Mark Jongeneel over de komst van asielzoekers naar Sliedrecht is hem op een bezoekje van de wijkagent komen te staan. Hij beticht burgemeester Bram van Hemmen van machtsmisbruik en voelt zich geïntimideerd. De Partij voor Nederland heeft in de Tweede Kamer om opheldering gevraagd.

Jongeneel twitterde over de komst van 250 asielzoekers naar zijn woonplaats en gebruikte daarbij de hashtag #kominverzet, zo schrijft RTV Rijnmond. Tijdens het overleg tussen de burgemeester en de politie kwam de tweet op tafel. De wijkagent kreeg vervolgens de opdracht om te polsen of Jongeneel mogelijk van plan was om te demonstreren. Jongeneel werd te verstaan gegeven dat zijn tweets uit hun verband gerukt zouden kunnen worden.

Inspraakavond

Jongeneel is door de actie van de wijkagent behoorlijk verbijsterd en spreekt van machtsmisbruik. Dinsdagavond gaat hij dan ook inspreken tijdens een speciale inloopavond.

De politie laat in een reactie weten dat de wijkagent slechts poolshoogte ging nemen en Jongeneel wilde wijzen op de gevolgen van zijn tweets. Hem daarbij de mond snoeren was niet aan de orde. Burgemeester van Hemmen laat weten naar het verhaal van Jongeneel te gaan luisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.