Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam twee jaar ‘beste binnenstad van Nederland’

Rotterdam mag zich twee jaar lang de beste grote binnenstad van Nederland noemen. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Den Haag. Volgens de jury loopt ‘de visie van Rotterdam als een rode draad door de stad, waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt’. In de finale werd Dordrecht verslagen.

De twee steden uit Zuid-Holland waren in de race voor de titel. In de eerdere nominatieronde was de jury al zeer lovend over Rotterdam. „Wij zijn zeer positief over de ontwikkelingen die Rotterdam de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt op het gebied van onder meer beleving, mobiliteit, slimme verlichting, vastgoed, aankleding van de openbare ruimte, cultuur en binnenstadsmanagement.” Ook sprak de jury grote waardering uit over de enorme dynamiek en de impuls die de kwaliteit van de openbare ruimte in de binnenstad heeft gekregen.

Ook Dordrecht heeft wat betreft de jury grote stappen gemaakt. „We zijn zeer positief verrast en spreken grote waardering uit over de positieve ontwikkelingen die Dordrecht de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt op het gebied van beleving, slimme verlichting, mobiliteit en parkeren.” De cijfers die de gemeente heeft laten zien over de ontwikkeling in de binnenstad, zijn erg positief.

Prijs voor Gouda

Gouda won de prijs voor beste middelgrote binnenstad.

Feest na de bekendmaking:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.