Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Kale Rotterdamse mannen aan de stoppeltattoo

In Amerika is het een trend en ook Rotterdam moet er nu aan geloven: kale mannen willen een stoppeltatoeage op hun hoofd. Diverse tatoeagesalons in de regio bieden deze – overigens prijzige – behandeling aan.

Lees ook: Superfan van Miley Cyrus wil 29 tattoos verwijderen

Want wie zijn kale schedel wil voorzien van stoppeltjes, moet rekenen op een bedrag van 600 euro of meer. Toch is zo’n behandeling zijn geld dubbel en dwars waard, meent de 38-jarige Assil tegenover het AD. „Dat is slechts een fractie van het geld dat ik in al die jaren heb uitgegeven aan allerlei middeltjes. Ik voel me nu eindelijk weer een echte man. Dat gevoel is onbetaalbaar.”

Sinds zijn 20e heeft Assil al van alles geprobeerd om van de kale schedel af te komen. „Van speciale shampoos tot en met een haarstukje. De shampoos hielpen niet en dat toupetje was geen gezicht.” De behandeling zelf is volgens Assil niet heel pijnlijk. „Het zwaarst was nog dat ik twee keer 3 uur lang moest stilzitten. Maar het was het waard.”

Intensief klusje

Ralph Moelker van Tattoo Bob uit Rotterdam was niet verrast door de vraag van Assil voor een stoppeltattoo. „Natuurlijk, geen probleem.” Wel is het een intensief klusje. „De naald is veel dunner en de inkt is ook anders. Ik denk niet dat iedere tatoeëerder het kan. Het is een secuur werkje.” Dagelijks is hij wel bezig met een stoppeltattoo. „Ik heb vorige week nog een man geholpen die weinig baardgroei heeft en toch een bakkebaardje wilde.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.