Puck Roest
Puck Roest Good vibes 4 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Wanneer kun je het beste je vliegtickets boeken?

Ieder heeft zo z’n trucjes om het meest goedkope vliegticket te kunnen boeken. Zo speurt de één het hele web af, de ander boekt een vlucht vanaf een ander IP-adres en een derde koopt enkel en alleen vliegtickets op woensdag. Maar je kunt het beste je ticket 171 dagen van te voren boeken. Althans, dat blijkt uit onderzoek van Expedia en Airlines Reporting Corporation.Lees ook: Hackers azen op je al dan niet gebruikte vliegticket
Tijdens het onderzoek werd er onder andere gebruik gemaakt van de gegevens van de International Air Transport Association, Airline Tariff Publishing Company en Airlines Reporting Corporation. De onderzoekers keken naar welke dag van de week je het beste kunt boeken, op welk tijdstip en hoeveel dagen van de voren je het ticket moet aanschaffen. Metro zette de belangrijkste feiten uit het onderzoek op een rij.

1 Last-minute boeken is niet per se goedkoper

Men zegt vaak dat je veel geld kunt besparen door je ticket op het laatste moment aan te schaffen. Dit kan kloppen maar dat geldt maar voor een paar bestemmingen. Volgens Expedia kan je het op laatste moment beter gaan voor een volledig verzorgde vakantiedeal met vlucht, hotel en huurauto.

2 We moeten veel eerder boeken

De meeste reizigers kopen het vliegticket gemiddeld zo’n 57 dagen van te voren. Terwijl je dit dus beter 171 dagen van de te voren kan doen. Geen spontane tripjes dus, maar gewoon een half jaar van te voren dat ticket aanschaffen.

3 Boek je ticket op dinsdag, niet woensdag

Ga je binnenkort je vakantie plannen? Doe dit dan op dinsdag. Uit het onderzoek bleek dat zowel nationale als internationale vluchten dan het goedkoopst zijn. Het gaat slechts om een klein verschil, maar toch kun je het beste voor je vakantie al beginnen met besparen!
Wil je toch al over twee maanden weg? Dan is dat ook geen probleem. Uit een analyse van Skyscanner bleek begin dit jaar dat je vliegticket acht weken voor vertrek het voordeligst is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.