Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 sep 2015

Iedereen is blij met Olli in de hal van het Sophia

Het Sophia Kinderziekenhuis is een attractie rijker. Sinds gisterenmiddag siert een Olli van 2,5 meter hoog de entreehal van het ziekenhuis. Kinderen uit het ziekenhuis zijn superblij met de komst van de reuzenolifant.

Lees ook: Olifant Olli begroet patiënten Sophia Ziekenhuis

Geestelijk vader van Olli, Hein Mevissen, staat te glunderen tijdens de onthulling van het beeld. Hij bedacht het figuurtje samen met Diederiekje Bok, die helaas niet aanwezig kon zijn. „We hebben op Facebook gevraagd waar er een beeld zou moeten komen en er werd massaal op het Sophia Kinderziekenhuis gestemd. We hebben het ziekenhuis benaderd en die waren meteen positief. Samen zijn we aan de slag gegaan. De Olli zoals die hier nu staat is de echte zoals hij ooit bedoeld is.”

Toch was het voor Mevissen de laatste dagen zwaar. Niet alleen vanwege de laatste loodjes om het beeld op zijn plek in de hal te krijgen, maar meer om alle uitnodigingen voor het feest uit de delen in het ziekenhuis. „ Al die kinderen met heftige ziektes, daar was ik echt kapot van. Ik heb ’s avonds moeten huilen. Hoe gelukkig die kinderen zijn met zo’n uitnodiging en een kleinigheidje is erg mooi. Ik ben heel blij dat dit beeld hier mag staan.”

Negen maanden werk

Olli bestaat al sinds 2004, maar na de actie met Blijdorp en Feyenoord steeg de populariteit naar grote hoogte. „Dit beeld kan het ziekenhuis wat leuker maken. We hebben er in totaal negen maanden aan gewerkt. Binnenkort komen we ook met twee nieuwe Olli-boeken, waarbij hij voor het eerst de ruimte ingaat. Olli is nog lang niet klaar.”

Annelies Blom van het Sophia Kinderziekenhuis merkt dat de komst van Olli leeft onder het personeel en de kinderen. „Ik sprak vanochtend een moeder die zei dat ze volgende week met haar zoon naar Olli komt. Want dan was hij beter. Als iemand dat zegt, ontroert je dat. Olli tovert een glimlach op je gezicht als je binnenkomt.”

Bram (6)

“De slurf en oren vind ik leuk aan Olli. Nu die hier staat ga ik er vaker heen.”

Luna (11)

„Olli is leuk want hij is Feyenoordsupporter en dat ben ik ook. Het is fijn dat hij nu hier staat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Iedereen is blij met Olli in de hal van het Sophia
Sluiten