Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Biertje mee in theater Het Zonnehuis Amsterdam

Goed nieuws voor theaterliefhebbers die ook graag een gezellig glas in de hand hebben: theater Het Zonnehuis in Amsterdam Tuindorp (Noord) is maandagavond heropend. Het monumentale pand dat vanaf de jaren dertig al jarenlang een theater was, herbergt niet alleen stoelen voor de bühne, maar ook twee bars. Een bijzonderheidje in Nederland Theaterland.

Lees ook: Marjolein Teepen over Kiss of the Spider Woman.

Op West End in Londen weten ze niet anders: het drankje gaat gewoon mee de theaters in. In Amsterdam is dat bij de première van de musical Kiss of the Spider Woman – met Alex Klaasen, René van Kooten en Marjolein Teepen – ook ingevoerd. Kijken naar theater, biertje in de hand. Tijdens de voorstelling het volgende blad bier bestellen: nee, dat is er nog even niet bij.

Hotspot Tuindorp

Bijzonderheidje 2: waarom zou je een vernieuwd Zonnehuis in Amsterdam-Noord beginnen als het theaterland wat moeilijk gaat? ,,Júist nu willen we beginnen”, zegt Maarten Voogel van OpusOne. Het productiebedrijf van Kiss of the Spider Woman bewoont het pand vast. ,,Ik wil dolgraag bewijzen dat theater het cement van de samenleving is. Tuindorp verdient ook een theater, laat het een hotspot worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.