Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 21 aug 2015

Chefkok François Geurds begint FG Noodle Shop

Sterrenchef François Geurds gooit het over een andere boeg en opent eind september FG Noodle Shop. Op een paar honderd meter van FG Food Labs aan het Katshoek bij de Hofbogen wil Geurds een zaak te beginnen waar heel Rotterdam terecht kan voor de goedkope, maar gezonde maaltijd.

Lees ook: Topkok Francois Geurds is actieweken beu

Smaakpapillen blij maken

Een noodleshop is niet bijster origineel, toch ziet de chefkok een gat in de markt. ,,Ik liep hier al heel lang mee rond en heb een tijdje geleden de knoop gewoon doorgehakt. Het wordt een shop waar je met een winkelmandje doorheen loopt en je uit de rekken dat eruit pikt waarvan jouw smaakpapillen blij worden. Van deze ingrediënten wordt vervolgens ter plekke een soep bereid waarbij je je vingers aflikt. En dat alles voor een bedrag van precies 9,99 euro.”

Lees ook: Schiedammer Maarten is barbecuekampioen van het land

Volle agenda

Waarom luidt de vraag? Want met FG Restaurants en FG Food Labs is er vast niet veel ruimte over in de agenda… ,,Omdat ik van lekker eten houd en omdat ik wil dat een zo’n breed mogelijk publiek daar van kan genieten. Mensen kunnen hier terecht voor de lunch, maar ook voor een gezonde avondmaaltijd. We zullen zes dagen per week van 11.00 tot 19:00 uur open zijn.”

Op de vraag of hij nog meer plannen heeft met de stad reageert Geurds lachend: ,,Geloof me, er zit nog veel meer aan te komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chefkok François Geurds begint FG Noodle Shop
Sluiten