Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 23 aug 2015 / 09:20 uur

Haarlemse wist niet van zwangerschap, bevallen op wc

Een man en vrouw uit Haarlem zijn zaterdagavond de trotse ouders geworden van een zoon. Dat is vrij bijzonder, omdat moeder Mariëlle (44) niet wist dat ze zwanger was en bovendien op 22-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen. En toen was daar zaterdag opeens baby Peter Gerrit Mattieu van Wort. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

Lees ook: Vrouw bevalt van zoon langs de snelweg

Voor moeder Marielle en vader Peter (49) is het nog altijd nauwelijks te bevatten: omdat Mariëlle op 22-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze geen kinderen kon krijgen omdat haar eileiders niet goed waren, kwam het nooit in haar op te denken dat ze zwanger was. Gezien haar leeftijd dacht ze dat ze in de overgang zou zijn en omdat in haar familie dramkrampen en spastische darmen vaker voorkomen, deed ook dat geen bel rinkelen.

Geboren op toilet

Zaterdag voelde Mariëlle zich niet helemaal lekker en verloor ze wat water en bloed. De man hoorde Mariëlle kreunen, maar er kwam geen moment in hem op dat ze misschien wel aan het bevallen was. Hij hoorde een plons van iets dat in de wc viel, gevolgd door een hysterische gil van zijn vrouw. „In de toiletpot zag ik twee handjes , twee voetjes en twee oogjes die me aankeken. Ik zag meteen dat er een baby was geboren”, vertelt hij aan Haarlems Dagblad.

Het stel was met stomheid geslagen, maar eenmaal bekomen van de schrik werden de ouders overmand door blijdschap. De wc-baby, in Haarlem liefkozend ‘playboy’ genoemd, is met 2620 gram en 48 centimeter aan de kleine kant, maar volgens de kraamhulp maakt de jongen het goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haarlemse wist niet van zwangerschap, bevallen op wc
Sluiten