Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 6 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam krijgt drijvende koeienboerderij

Een boerderij in de stad? Binnenkort bestaat het. In de Merwehaven in Rotterdam wordt deze zomer gewerkt aan de bouw van een drijvende boerderij. Op de ‘Floating Farm’ worden melkproducten geproduceerd en het is tegelijkertijd een onderzoekscentrum voor duurzame landbouw.

Lees ook: Kinderboerderij Castricum luidt noodklok over kosten

Volgens het bedrijf is het efficiënt om een boerderij in de stad te plaatsen. ,,Wij verkorten hiermee de keten van boer, fabriek, consument en besparen het mileu met veel transportverkeer”, staat op de website.

Zeeziek

Op de drijvende boerderij van 1300 vierkante meter is plaats voor zo’n vijftig koeien. Worden al die koeien dan niet zeeziek van het ronddobberen in haven? Nee, als het goed is niet. Het platform schijnt zo stabiel te zijn, dat de koeien er niets van merken.

Naast een boerderij is de Floating Farm ook een onderzoekscentrum. ,,Wij onderzoeken hoe we het zuivelproces kunnen uitbreiden op en in de drijvende boerderij."

Opening

Wie een fles verse melk wil halen bij de drijvende boerderij in Rotterdam moet nog wel even wachten. De Floating Farm wordt pas in de zomer van 2016 geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.