Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 4 mei 2015

Buste Baden-Powell gestolen uit Park bij de Euromast

Een vreemd gezicht is het wel: de sokkel zonder kop in het Park bij de Euromast. Waar voorheen de buste van Robert Baden-Powell, luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van de scouting, prijkte staat nu niets.

Vermissing

Het standbeeld is gestolen en sinds vorige week vermist, laat Peter van Druten woordvoerder van Stadsbeheer weten. ,,Er is bij de politie aangifte gedaan van vermissing, maar helaas is daar nog niets uitgekomen. Dit is overigens niet iets wat vaak voorkomt. De laatste keer dat er een standbeeld werd gestolen was 7 jaar geleden. Toen ging het om Het Meisje Met De Hoepel."

Bronsdieven

Het Centrum Beeldende Kunst, CBK, laat weten dat het standbeeld op ruwe wijze is ontdaan. Een woordvoerster laat weten dat het vermoedelijk gaat om bronsdieven. Ook bij de Rotterdamse zangeres Frederique Spigt is de diefstal niet onopgemerkt gebleven. Ze slingerde onderstaande tweet de wereld in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Buste Baden-Powell gestolen uit Park bij de Euromast
Sluiten