Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Duitse Utopia loopt uit op flop

Barre tijden voor Newtopia, de Duitse versie van John de Mol’s realityprogramma Utopia.

Zowel de kandidaten als de kijkers van het programma maken zich boos over de gang van zaken, meldt de Media Courant. Eerder kwamen er opnames naar buiten waarop valt te horen hoe een Talpa-medewerker vergadert met de kandidaten. Hierdoor nam de geloofwaardigheid van de zogenaamde realitysoap al flink af.

Opstand

Ook ging het programma vorige week enige tijd op zwart omdat de kandidaten in opstand kwamen tegen het wegstemsysteem. Zes bewoners van Newtopia verlieten vervolgens de show.

Kijkcijfers

Door alle commotie lopen de kijkers inmiddels massaal weg bij het programma. Kon Newtopia in het begin nog rekenen op drie miljoen kijkers per aflevering, inmiddels is dat aantal gedaald naar een schamele 1,2 miljoen kijkers eind april.

Lees ook: Duitse Utopia scoort 3 miljoen kijkers

De Mol

Newtopia doet het daarmee een stuk slechter dan het Nederlandse Utopia, dat het bestbekeken vooravondprogramma van SBS6 ooit is. De Duitse media zijn er in ieder geval over uit: Newtopia moet van de buis. Het is nog niet bekend wat John de Mol van plan is met het programma, dat in Amerika ook al flopte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.