Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Bol en Nederlandse Loterij stoppen met adverteren op X

De Nederlandse Loterij en webwinkel bol stoppen met adverteren op socialmediaplatform X. De Nederlandse Loterij geeft aan zo „de plaatsing bij ongewenste en ongepaste berichten verder te willen voorkomen”. Bol meldt al gestopt te zijn met adverteren toen Elon Musk het voormalige Twitter had overgenomen. De webshop wil zijn merk niet langer verbinden aan X „door een gebrek aan content moderation”.

De afgelopen tijd kondigden meerdere grote bedrijven, zoals IBM en Apple, al aan te stoppen met adverteren op het platform in verband met antisemitisme op X. Dat deden ze nadat onderzoeksgroep Media Matters screenshots publiceerde van advertenties die te zien waren onder berichten waarin de ideeën van Adolf Hitler of het Derde Rijk werden opgehemeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties