Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

‘McKroket-rel’ ten einde, vlees-McKroket keert terug bij McDonald’s

Sommige mensen maken zich druk om financiële problemen of de asielcrisis en anderen uiten hun zorgen over de McKroket van McDonald’s. Er klonk namelijk wat (of een berg) onvrede over de vegetarische variant en de verdwenen vleesvariant. Maar alles lijkt terug bij het oude vertrouwde.

Op X druppelden de afgelopen dagen reacties binnen over de Meatless McKroket. McDonald’s biedt namelijk sinds begin deze maand een vegetarische variant van de bekende snack aan, maar de McKroket met vlees bleek verdwenen. En dat was reden tot paniek.

McDonald’s reageert op McKroket-rel

Kamp-vegetariër en kamp-carnivoor stonden tegenover elkaar op het social media-platform. Want de originele vleesvariant is een populaire snack bij de fastfoodketen. Maar er waren ook een hoop X-gebruikers die zich verbaasden over de ophef.

McDonald’s reageert nu op de klachten van de vleesliefhebbers. In november komt de snack mét vlees weer terug, laat de fastfoodketen weten aan RTL Nieuws.

McKroket-rel voorbij

„We hebben ons niet gerealiseerd hoeveel fans er zijn van de McKroket”, laat een woordvoerder weten. „Dat is nu wel duidelijk geworden.” Overigens bleek het om een tijdelijke actie te gaan. „Met als doel om consumenten een beetje te inspireren om te variëren.” De ophef over de McKroket is dan ook niet de reden dat de vleesvariant weer terugkeert.

En voor alle McKroket-liefhebbers die de afgelopen dagen een lichte hartverzakking kregen, er is goed nieuws. De McKroket verdwijnt niet zomaar meer uit het assortiment en komt definitief terug op het menu.„Hij stond natuurlijk al jaren op ons menu. Dat zal ook in de toekomst weer het geval zijn”, aldus de woordvoerder.

Discussie op X

De ‘wel of geen vlees’-discussie over de McDonald’s-snack was natuurlijk weer interessant voer voor X. En ook De Speld kon het natuurlijk niet laten om daar nog even wat aandacht te besteden. Hieronder vind je een greep uit de reacties:

300 burgers en tassen vol friet: stel serveert McDonald’s op bruiloft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties