Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Cafés bereiden zich voor op gedeeltelijke lockdown: korting en afscheidsfeestjes

Vanavond moeten alle horecagelegenheden om 22.00 uur hun deuren minimaal vier weken lang sluiten, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Cafés door heel het land bieden hun klanten daarom vandaag op de laatste kroegavond met korting drank aan en organiseren afscheidsfeestjes.

Kroegen kondigen op sociale media hun kortingen aan. Zo geeft café Bakker in Tilburg vanaf 16.00 uur vanmiddag alle tapbieren voor de helft van de prijs weg en gaan ze ook bij café De Opera in Nijmegen met 50 procent korting over de toog. Bij Café Maxim, ook in Nijmegen, komt een troubadour muziek maken bij wijze van „laatste drinklied voor de drooglegging”, aldus het café op Facebook.

Woensdag zijn we open tot 22:00! Vanaf 16:00 uur ‘happy hour’, alle tapbieren voor de helft van de prijs!! Met wie kom…

Posted by Café Bakker on Tuesday, October 13, 2020

Bier met korting

Café het Neutje in Utrecht geeft vandaag 25 procent korting op het bier. „Kom snel en scoor jouw favoriete biertje nu nog goedkoper!”, schrijft de kroeg op Facebook. Havenbrouwerij Het Brouwdok in Harlingen organiseert vandaag elk uur een ‘Hoppy Hour’, met glazen bier voor 2,50 euro om de fusten te legen, zo schrijft de brouwerij op Instagram. De Koffiepot in Hoogeveen geeft speciaalbiertjes voor 2,50 euro weg en heeft de sluitingstijd vandaag gewijzigd van 18.00 uur naar 22.00 uur.

Komt dat zien! Alleen vanavond en morgen tot 21.30 uur: ‘t Neutje’s Zittende Piekendisco!🤩 ALLE TAPBIEREN 25% KORTING!…

Posted by Café 't Neutje on Tuesday, October 13, 2020

Ook drukte bij restaurants

Niet alleen cafés, ook restaurants hebben het vanavond flink druk. Dat blijkt uit gegevens van reserveringssystemen voor de horeca. Zo meldt reserveringsapp Reserve a Table, dat zo’n honderd restaurants tot klant rekent, dat er vanavond twee keer zoveel reserveringen geboekt staan als een week eerder. „Woensdag is altijd een redelijk stabiele avond”, zegt een medewerker. „Of het moet een Moederdag of Valentijnsdag zijn. Misschien dat het vanwege de herfstvakantie iets drukker is, maar dat verklaart de verdubbeling niet. Ik denk dat mensen vanavond nog één keer willen genieten nu het nog kan.”

Reserveringsapp Bon Chef, dat zo’n tweehonderd restaurants van reserveringen voorziet, zegt ook dat er meer geboekt wordt dan normaal. Precieze aantallen kan het bedrijf niet geven, „maar we zien sinds gisteravond heel veel extra reserveringen binnenkomen”, aldus een medewerker. Net na de persconferentie kwamen er veel annuleringen binnen, maar vandaag werden en juist nieuwe reserveringen gemaakt. Dat zegt TheFork, dat naar eigen zeggen duizenden restaurants in zijn klantenbestand heeft. „Er zijn mensen die na gisteravond angstig zijn geworden om vandaag nog uit eten te gaan en je hebt mensen die juist denken ‘we kunnen nog een keer'”, verklaart een woordvoerder.

Alle kroegen benadrukken in hun berichten dat ze zich op de afscheidsavonden aan de geldende coronamaatregelen houden, zoals voldoende afstand tussen gasten. En natuurlijk sluiten om 22.00 uur de deuren.

Lees ook: Testlocatie Schiphol leverde minder op dan andere teststraten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.