Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2020 / 13:34 uur

Runderen lopen politie in de weg na vondst dode

Politieonderzoek na de vondst van een lichaam in Nationaal Park De Meinweg in Limburg is zondagmiddag flink gehinderd door een kudde loslopende galloway-runderen.

Omdat er jonge kalveren bij lopen, toonden hun ouders zich geïrriteerd over de aanwezigheid van agenten. Twee stieren bemoeiden zich bovendien met de lunch die voor de agenten was gebracht: zij wilden het vers aangevoerde voedsel bewaken.

Forensisch onderzoek

Rond de middag was melding gemaakt van de vondst van een stoffelijk overschot in het bos- en heidegebied. Daarop startte de recherche ter plaatse een forensisch onderzoek. De aanvoer van eten lokte de grote grazers naar de vindplaats.

Het is nog niet duidelijk of de gevonden overledene is omgekomen door een misdrijf. Het onderzoek wordt mogelijk nog wel eventjes vertraagd: iets na 14.30 uur zijn de kalfjes gaan liggen aan de voet van de heuvel waar het stoffelijk overschot ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Runderen lopen politie in de weg na vondst dode
Sluiten