Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Weer explosief materiaal gevonden in Groningen

In de woning aan de Wibenaheerd in Groningen waar vrijdagavond een ontploffing plaatsvond, is zondag meer explosief materiaal gevonden, na de aanhouding van de bewoners op zaterdag. Dat meldt de politie.

De ontruimde woningen in de omgeving kunnen daarom nog niet worden vrijgegeven. Ongeveer vijftig mensen moesten hun huis uit.

Het onderzoek in de woning ging zondag weer verder, nadat in de nacht van zaterdag op zondag de twee bewoners waren aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is bezig met het doorzoeken van de woning.

Ontruiming

De politie ging zaterdagavond over tot ontruiming, nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke explosieve stoffen in de woning van de flat in de wijk Beijum-Oost. Wat de precieze oorzaak is geweest van de explosie is nog niet bekend. Wel staat vast dat een oven met gasfornuis ermee te maken had. Door de explosie werd een deel van de gevel uit de flat geblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.