Metro
Metro Entertainment 3 mei 2020 / 14:24 uur

Britse tv-kok ‘vergat te koken’ eerste dagen van lockdown

De coronacrisis heeft op iedereen zijn weerslag. We worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en fysiek contact met anderen te beperken. In quarantaine zitten kan best even wennen zijn.

Ook de Britten worden aangemoedigd zoveel mogelijk thuis te blijven. De Britse tv-kok Nigella Lawson woont in Londen en had het de eerste tien dagen zwaar met de lockdown. Naar eigen zeggen was ze te afgeleid om te koken en wilde ze niets anders eten dan chocola.

Alleen maar chocola

De avondmaaltijden van de 60-jarige kok en schrijver bestonden dan ook uit een reep chocola van 250 gram, schrijft ze. „Ik heb koken voor mezelf altijd leuk gevonden. Toch lukte het me niet om de eerste tien dagen van de lockdown te koken. Ik was te afgeleid en vergat het”, valt te lezen in The Sunday Times Style Magazine. Op Twitter deelde ze al eerder met haar volgers dat ze alleen maar chocola kon eten.

Tijd om te experimenteren

Haar hele eetpatroon lag overhoop. „Ik at wel normale maaltijden, maar heel willekeurig. […] Er was niemand waarvoor ik moest koken dus het was makkelijk om uit mijn normale routine te komen." Uiteindelijk is het haar weer gelukt om uit deze ietwat ongezonde periode te komen.

Ze laat weten druk bezig te zijn met experimenteren met ingrediënten en smaken waar ze zelf gek op is. „Ik kook elke dag iets waar ik naar uit kan kijken." Ze moedigt anderen aan hetzelfde te doen. Zonder anderen die een oordeel hebben over je eten – op huisgenoten of je gezin na wellicht – is er meer ruimte om te experimenteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse tv-kok ‘vergat te koken’ eerste dagen van lockdown
Sluiten