Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

René van der Gijp in auto belaagd door mannen met hamers

René van der Gijp is maandagavond in zijn auto voor zijn woning aangevallen door drie mannen met hamers. Dat vertelde de voetbalanalist vrijdag op Radio Veronica en bij Veronica Inside.

Van der Gijp stond voor het hek toen de mannen met hamers op zijn auto begonnen in te slaan. „Je schrikt je wel de tering. Ik kon wegkomen door achteruit te rijden”, aldus Van der Gijp.

Koffiedik kijken

Hij raakte niet gewond en ook de ramen van zijn auto bleven heel (het glas bleek niet ingeslagen te kunnen worden, iets wat de oud-voetballer zelf niet wist). Waarom de mannen het op hem gemunt hadden weet Van der Gijp niet. „Het is koffiedik kijken en hopen dat het niet meer gebeurt.” De politie zit er volgens de voetbalanalist bovenop. „Ze nemen het heel serieus. Ze hebben elke dag contact met mij en zijn in de buurt aan het surveilleren.”

In februari werd er ook al ingebroken bij de voetbalanalist en werden er horloges en zonnebrillen meegenomen. „Ik ga ervan uit dat het dezelfde groep is.”

Geen verrassing

Echt verrast door de aanval van maandag was hij niet. „Ik moet heel eerlijk bekennen: ik calculeer wel heel veel in.” Volgens de voetbalanalist accepteert niet iedereen zijn bekendheid, aardige salaris en mooie auto.

Ook vanwege de vaak scherpe opmerkingen van hem en zijn collega’s bij Veronica Inside denkt Van der Gijp dat hij mensen tegen zich heeft. „Ik zeg heel vaak: dat ons drieën nog niks is overkomen, is een wonder. Als je weet wat voor een lange teentjes mensen hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.