Metro
Metro Nieuws 15 mei 2020 / 11:02 uur

Patiënt stuurt 1400 bossen bloemen naar ziekenhuis

Een ziekenhuisbezoekje is niet iets waar veel mensen op hopen. Maar als het dan toch gebeurt, dan is goede zorg wel heel erg prettig.

Meestal is de reden dat je in het ziekenhuis belandt, geen leuke reden. Het is dan fijn als het zorgpersoneel goed voor je zorgt tijdens je verblijf. Dat zorgpersoneel daar in uitblinkt, werd de afgelopen maanden maar al te zichtbaar. En dat vond ook een patiënt uit Lichtenvoorde.

Dankbare patiënt

Hij stuurde namelijk al het personeel uit het streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk een bos bloemen. Daarmee zorgde hij dat er 1400 bossen bloemen in het ziekenhuis terecht kwamen. Simpelweg als bedankje voor de goede zorgen. Nou ja, simpel…

De anonieme patiënt is maar al te gelukkig met het ziekenhuis. ,,De patiënt wil zijn naam niet bekendmaken, maar hiermee heeft hij zijn dankbaarheid willen betuigen”, zegt Saskia Steenbergen, woordvoerder van het ziekenhuis tegen BN de Stem. Het ziekenhuis deelde een foto van de bloemenzee op Twitter.

Veel bedankjes in de zorg

Of de patiënt die de bloemen stuurde een coronapatiënt is, is niet bekend. Wel weten we inmiddels dat coronapatiënten die herstellen ook vaak heel blij zijn met het ziekenhuis. Zoals de Britse premier Boris Johnson. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en belandde op de intensive care. Vlak na zijn thuiskomst, beviel zijn verloofde van een zoon. Uit dankbaarheid is de zoon van het stel vernoemd naar twee artsen – beiden Nick genaamd – die Johnson hebben geholpen tijdens zijn ziekbed.

Bloemen en pizza’s

Ook in Nederland wordt personeel vaker bedankt. Zo werd het personeel van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) in Amsterdam overladen met cadeaus van mensen die hen willen steunen tijdens de coronacrisis.

Ze kregen bloemen, pizza’s en chocolade. Dat laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan AT5. „Het is heel fijn om te zien dat mensen willen helpen en willen meedenken over een praktische oplossing. We bundelen alle initiatieven om te kijken wat wanneer nodig zal zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patiënt stuurt 1400 bossen bloemen naar ziekenhuis
Sluiten