Metro
Metro Nieuws 2 mei 2020 / 15:47 uur

Dolfijn volgt schip naar Amsterdamse haven

Een opvallend verschijnsel in de haven van Amsterdam: zaterdag zwom er plotseling een dolfijn. Deze schijnt al dagen een zeilend vrachtschip te volgen dat vanuit Frankrijk naar Nederland onderweg was. De dolfijn is met het schip door de sluizen bij de haven van IJmuiden gegaan. Dat meldt Stichting SOS Dolfijn op Facebook. 

De haven uit

Een team van SOS Dolfijn is aanwezig in Amsterdam en probeert het dier weer de haven uit te begeleiden. Ook roept de stichting belangstellenden op om niet naar de haven te komen om een glimp van de dolfijn op te vangen, omdat dit de hulpactie kan verstoren.

Bekende dolfijn

Volgens de bemanning van het vrachtschip zwom er onderweg soms ook nog een tweede dolfijn mee. Deze is niet mee de haven ingezwommen.

De dolfijn is volgens Stichting SOS Dolfijn een bekende verschijning in de Franse streek Bretagne en wordt daar Jean Floc’h genoemd. De tuimelaar dolfijn kan wel vier meter groot worden.

Vanochtend is er bij het team van SOS Dolfijn een bijzondere melding binnen gekomen. Een tuimelaar dolfijn is de haven van IJmuiden ingezwommen. Het dier volgt al drie dagen een zeilend vrachtschip afkomstig vanuit Frankrijk. Volgens de bemanning van het schip zwemt de dolfijn actief mee en zwom er onderweg soms nog een tweede dier mee. Hierdoor was er vanochtend wat verwarring ontstaan dat het mogelijk om twee dolfijnen ging, maar dat blijkt dus niet het geval. Het schip met eindbestemming Amsterdam is bij IJmuiden de sluizen doorgevaren. Helaas is de dolfijn ook verder meegezwommen. Op dit moment is een team van SOS Dolfijn ter plaatse in Amsterdam en wordt het dier gemonitord. De dolfijn zou een bekende verschijning zijn in de Frans streek Bretagne. Het zou gaan om een dier dat Jean Floc’h genoemd wordt daar. Tuimelaar dolfijnen zijn robuuste dolfijnen die bijna vier meter groot kunnen worden. Het dier in de haven van Amsterdam is een volwassen dier. SOS Dolfijn probeert het dier weer de haven uit te begeleiden. Ook roept de stichting op om niet naar de havens te komen om een glimp van het dier op te vangen. Dit kan de hulpverleningsactie verstoren en uiteraard blijven alle maatregelen omtrent het Corona virus van kracht.

Gepostet von Stichting SOS Dolfijn am Samstag, 2. Mai 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dolfijn volgt schip naar Amsterdamse haven
Sluiten