Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2020 / 16:15 uur

Grote toename meldingen via Meld Misdaad Anoniem

Tiplijn Meld Misdaad Anoniem wordt sinds de invoering van de intelligente lockdown overspoeld met meldingen. Er worden ook meldingen gedaan over mensen die de coronamaatregelen overtreden. 

„Het wordt simpelweg niet geaccepteerd dat enkelen daar lak aan hebben", zegt Marc Janssen van de tiplijn tegen EenVandaag. Sinds de verscherpte maatregelen zien zij een sterke stijging van het aantal meldingen. Waar normaal gesproken zo’n 1400 meldingen per maand de norm zijn, werd in april 2426 keer getipt. 616 meldingen daarvan waren ‘corona-gerelateerd’.

Pokertoernooi

„Denk hierbij aan een café dat een pokertoernooi organiseert of gasten via de achterzijde toelaat, sportscholen die open zijn, contactberoepen die klanten blijven ontvangen of geplande schijt-aan-corona-feestjes", licht Janssen toe. Meldingen over rondhangende jongeren of borrelende buren worden doorgestuurd naar de gemeente en worden niet behandeld bij Meld Misdaad Anoniem.

Bij Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen anoniem informatie kwijt kunt over criminaliteit en misdaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote toename meldingen via Meld Misdaad Anoniem
Sluiten