Loren Snel
Loren Snel Nieuws 1 mei 2020 / 04:41 uur

Banken steunen bedrijven met 7 miljard

Nederlandse banken ondersteunen bedrijven inmiddels met 7 miljard euro. Dit is een aanvulling op het steunpakket van de overheid.

Nederlandse banken hebben inmiddels ruim 111.000 bedrijven bijgestaan in de coronacrisis, in aanvulling op het steunpakket van de overheid. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is met de hulp aan ondernemers tot nu toe ongeveer 7 miljard euro gemoeid. Twee weken terug stond de teller nog op zo’n 105.000 bedrijven en een bedrag van 5,4 miljard euro.

Vertekende cijfers

De cijfers worden enigszins vertekend door het enorme aantal bedrijven dat van de banken uitstel van betalingsverplichtingen heeft gekregen. Dit zijn er inmiddels ruim 103.000, goed voor 2,7 miljard euro aan bankensteun. Het leeuwendeel van de ondernemers die uitstel van betaling wilden, kreeg dit al vrij snel na het uitbreken van de crisis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Banken steunen bedrijven met 7 miljard
Sluiten