Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 12 apr 2020 / 14:27 uur

Zeldzame zezel geboren in Kenia

Als je ezels en zebra’s al schattig vond, dan kun je nu je geluk niet op. Een dierenbeschermingsorganisatie in Kenia stond onlangs oog in oog met een pasgeboren zezel, een kruising tussen een zebra en een ezel.

De moeder van de zezel, een zebra, liep vorig jaar weg uit een natuurreservaat en kwam op een ezelboerderij terecht. Na een aantal weken is de zebra daar weggehaald maar toen was ze al bezwangerd door een ezel.

Vergelijkbaar met muilezel

Het dier heeft het stevige lichaam van een ezel en de strepen van een zebra. Het is te vergelijken met een muilezel, een kruising tussen een paard en een ezel. Net als muilezels zijn ook zezels onvruchtbaar.

Er zijn maar weinig zezels op de wereld, hoeveel precies is onbekend. In 2018 werd er in Engeland nog een zezel geboren en in 2013 was het raak in Italië. Het gaat naar verluidt goed met de zezel uit Kenia.

Reageer op artikel:
Zeldzame zezel geboren in Kenia
Sluiten