Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 apr 2020 / 13:34 uur

Vrouw op straat beroofd van 50.000 euro

Dat je tas op straat uit je handen wordt getrokken, is bepaald niet fijn. En helemaal niet als je daar ‘toevallig’ een slordige 50.000 euro in hebt zitten. 

Het gebeurde echt, in de Duitse stad Hamburg. Een vrouw werd voor een bank beroofd van haar handtas met 50.000 euro spaargeld. Volgens de krant Hamburger Abendblatt ging het om spaargeld dat de vrouw had opgenomen omdat ze bang was dat haar bank door de coronacrisis failliet zou gaan. Nu is zij haar forse bedrag alsnog kwijt.

Zeldzaam

„Zelden worden bij een handtasjesroof zulke bedragen buitgemaakt", zegt een politiewoordvoerder.

De misdaad gebeurde vorige week donderdag, werd woensdag naar buiten gebracht. Toen de 52-jarige vrouw ’s middags uit het bankkantoor kwam, werd de tas op weg naar haar auto door een voorbijkomende fietser uit haar handen gegrist. Het was nog onduidelijk of het toeval was of dat de vrouw is geobserveerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw op straat beroofd van 50.000 euro
Sluiten