Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Verschillende dronken bestuurders in dezelfde auto aangehouden

Gezellige paasbrunch of niet, met een slok op is het nooit verstandig om in de auto te stappen. Dit paasweekend leek het echter bijna alsof dronken rijden met de auto te maken had.

Het was ook de eigenaar van de auto die er iets mee te maken bleek te hebben. De politie in Rotterdam heeft dit paasweekend twee keer dezelfde auto met verschillende bestuurders staande gehouden omdat ze alcohol ophadden. De eigenaar van de auto zat beide keren op de bijrijdersstoel.

Alcohol op en geen rijbewijs

Vrijdagavond reed de politie na een korte achtervolging de auto klem op de Burgemeester van Walsumweg. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en geen rijbewijs te hebben. Volgens de politie was dat de derde keer in drie maanden tijd dat hij is gepakt voor zowel rijden zonder rijbewijs als rijden met een slok op.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam de politie dezelfde auto weer tegen. Volgens agenten rolde de auto met „horten en stoten" over de Nieuwe Binnenweg. De bestuurder was in dit geval een jongen van zestien jaar en had dus ook geen rijbewijs. „Tijdens de controle ligt een fles whisky nog tussen zijn benen", liet de politie weten. De auto is in beslag genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.