Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 apr 2020 / 16:43 uur

Burgemeester van Venetië mist z’n toeristen: ‘Venite a Venezia’

Hoewel het aantal coronadoden in Italië nog altijd honderden per dag is, roept de burgemeester van Venetië op weer naar zijn stad te komen.

Venetië, dat sterk afhankelijk is van toeristen, wil dat er weer gasten komen. Burgemeester Luigi Brugnaro roept iedereen „die zich de komende maanden kan bewegen” op de historische stad te bezoeken. Venite a Venezia, twittert hij.

Stranden

Venetië wil de stranden weer openen. Verder is het de bedoeling dat in september het internationale filmfestival gewoon doorgaat. De stad roept de regering in Rome op snel met richtlijnen te komen voor de heropening van bijvoorbeeld hotels.

View this post on Instagram

Credits: @venetianheritage 📸 by @joan.porcel – Ponte di Rialto. #Venice, April 2020. #quarantinedays #emptyvenice #timelessbeauty Dear Friends and Supporters, even in this difficult time that we are living in, we think that #sharingbeauty is the most powerful and helpful medicine for our souls. Therefore, #VenetianHeritage has the pleasure to share with you some extraordinary pictures taken in an empty Venice. With all its beautiful and strangely calm canals, Venice appears so surreal and fascinating. We really hope that this might help us all to overcome this moment, looking forward to see each other again! #venetianheritage #VenetianHeritage4venice #wewillnevergiveup #restoring #promoting #enhancingbeauty #safeguarding #art #culture #heritage #legacy #venezia #culturalheritage #lanscape #charity #notforprofit #fundraising #beautywillsavetheworld #sculpture #architecture #painting #research #arthistory #culturalheritage

A post shared by Venezia360° (@venezia360) on

Venetië wordt normaal overspoeld door toeristen, maar is nu praktisch uitgestorven door de coronacrisis. Het toerisme was al ingezakt na een hoogwater in november, dat zijn sporen naliet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester van Venetië mist z’n toeristen: ‘Venite a Venezia’
Sluiten