Metro
Metro Nieuws 3 apr 2020 / 13:00 uur

Tijgers en slangen in je woonkamer dankzij Google

Voor wie zich door al het thuis zitten enorm verveelt: je kunt vanaf nu een tijger door je woonkamer laten lopen dankzij Google.

Google toont namelijk bij de zoekresultaten 3D-versies van planeten en dieren in augmented reality. Met je telefoon zet je ze zo in je woonkamer neer.

Augmented reality is een techniek om virtuele objecten om je heen te kunnen zien, maar je moest er tot nu toe vaak een speciale app voor installeren. Google is nu begonnen met het tonen van 3D-versies in zijn zoekresultaten.

Tijgers en slangen in je woonkamer dankzij Google
Google toont bij de zoekresultaten 3D-versies van planeten en dieren in augmented reality. | Foto: Metro

‘Bekijk levensgroot van dichtbij’

De functie werkt op de meeste moderne apparaten en het is ontzettend simpel. Zoek met je smartphone of tablet het dier dat je graag wilt zien op. De zoekmachine toont vervolgens in een kader direct onder de beschrijving van het dier een bewegende 3D-versie met de tekst ‘bekijk levensgroot van dichtbij’.

Klik de functie aan en scan met de camera de ruimte om je heen. Vervolgens verschijnt het dier op ware grootte virtueel in je kamer. Je kunt het dier groter of kleiner maken door in en uit te zoomen of eromheen draaien door je telefoon te bewegen.

De functie werkt op Android in Chrome op bijna alle smartphones van de afgelopen drie jaar. Op iOS werkt het zowel met Chrome als met Safari op alle apparaten die iOS 13 ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijgers en slangen in je woonkamer dankzij Google
Sluiten