Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 11:39 uur

Rode Kruis deelt boodschappenkaarten uit

Het Rode Kruis gaat speciale boodschappenkaarten geven aan mensen die niet rond kunnen komen tijdens de coronacrisis. De hulporganisatie selecteert hiervoor mensen die hard geraakt worden door de crisis en niet in aanmerking komen voor andere hulp, of hun weg naar die hulp niet goed weten te vinden.

Op de boodschappenkaarten, die zijn geschonken door Albert Heijn, staat een tegoed van 35 euro. „Het is mooi dat we mensen deze keuze kunnen bieden. Zo kunnen zij zelf de spullen kopen die zij op dit moment het hardste nodig hebben", zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis start komende week met de uitgifte van de kaarten en verwacht met de boodschappenkaarten duizenden mensen te kunnen helpen die het hoofd nu niet boven water kunnen houden. De kaarten gaan bijvoorbeeld naar arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die door de coronacrisis geen inkomsten meer hebben

Voedselboxen

Daarnaast werkt het Rode Kruis ook samen met boeren om voedselboxen te maken van voorraadoverschotten die boeren momenteel hebben. Samen met de boeren die zijn aangesloten bij Taskforce Korte Keten worden voedselboxen samengesteld voor de meest kwetsbaren.

Reageer op artikel:
Rode Kruis deelt boodschappenkaarten uit
Sluiten