Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 apr 2020 / 12:04 uur

RIVM: Dodental stijgt met 189, totaal nu over de 3000

Het officiële dodental als gevolg van het coronavirus is woensdag met 189 gestegen tot 3134, meldt het Rijksinstituut voor Volgsgezondheid en Milieu (RIMV).

Er zijn daarnaast 188 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt, en er daarnaast een vertraging kan zijn in het doorgeven van het aantal doden.

Uit CBS-cijfers over de totale sterfte in Nederland bleek eind vorige week nog dat in de week tussen 30 maart en 5 april 2000 Nederlanders meer waren overleden dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Dat heeft alles te maken met het virus. In dezelfde week registreerde het RIVM ruim duizend sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: Dodental stijgt met 189, totaal nu over de 3000
Sluiten