Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Nijmeegs café ‘gewoon’ geopend; politie deelt 22 boetes uit

De politie in Nijmegen heeft boetes uitgedeeld aan 22 bezoekers van een café in die stad. Het café was ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Toen de politie binnenviel, zaten de bezoekers te pokeren, zo meldt de Nijmeegse politie woensdag op Facebook.

Een wijkagent kreeg tips dat er vooral ‘s nachts activiteit rondom het café aan de Klimopstraat was. De zaak zou een ‘achterdeurbeleid’ hanteren. De politie postte bij de verdachte zaak en zag mensen in en uit lopen.

Verbaasd

Toen agenten naar binnen stapten, keken de bezoekers heel verbaasd op aldus de politie. De bezoekers hebben allemaal een boete van 390 euro gekregen omdat zij de geldende noodverordening hebben overtreden. De kroegeigenaar krijgt een zwaardere sanctie.

In Nijmegen zijn de afgelopen twee weken al 248 bekeuringen uitgedeeld voor het schenden van coronaregels.

Full House ♦️ ♠️ ♥️ ♣️De wijkagent had tips gekregen dat er in de Klimopstraat in Nijmegen mogelijk een kroeg was met…

Posted by Politie Nijmegen on Wednesday, April 8, 2020

Dinsdag werd bekend dat de politie in anderhalve week tijd ruim 1400 mensen heeft beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.