Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Netflix straks gratis tijdens de lockdown?

Initiatiefnemers van een petitie roepen op om streamingsdiensten zoals Netflix tijdelijk gratis te maken. Er wordt geargumenteerd dat de quarantaine kan leiden tot depressie en, zo vinden de initiatiefnemers, streamingsplatformen kunnen dat tegengaan.

De coronacrisis raakt de hele wereld. Zowat overal krijgen mensen het advies om zo veel mogelijk binnen te blijven en zo weinig mogelijk mensen te bezoeken. Niet iedereen kan daar even goed mee om, dus kwam iemand met het idee een petitie te starten om streamingsdiensten gratis te maken.

Stress verhelpen

De man, genaamd Philip Kolas, vindt dat Netflix, Hulu, HBO en Amazon Prime voor iedereen gratis moet worden. „De quarantaine als gevolg van de coronacrisis kan leiden tot verveling en isolatie, en dat kan op zijn beurt zorgen voor onder meer depressie", zegt Kolas.

„Heel wat mensen zoeken hun toevlucht daarom naar streamingsdiensten, maar niet iedereen kan dat betalen. Daarom roep ik op om alle streamingsplatformen zestig dagen lang gratis te maken. Dat kan hen helpen om rustiger te worden en hen aanmoedigen om thuis te blijven."

Netflix straks gratis tijdens de lockdown?
Lekker thuis een film kijken bij een gratis streamingsdienst? | Foto: Pexels.

De petitie is intussen al meer dan 70.000 keer getekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.