Loren Snel
Loren Snel Nieuws 19 apr 2020 / 07:10 uur

Minder dan 10 dagelijkse besmettingen Zuid-Korea

Zuid-Korea rapporteerde maandag voor het eerst in twee maanden minder dan 10 nieuwe gevallen van het coronavirus.

Dat betekent dat er een verdere daling is te zien van het aantal dagelijkse infecties bij de grootste uitbraak van het virus in Azië buiten China.

Het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie zei dat er sinds zaterdag 8 nieuwe geïnfecteerden waren. Dat brengt het totale aantal besmettingen in het hele land op 10.661. Er zijn 234 inwoners overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Succesvolle aanpak

De inspanningen die Zuid-Korea doet om het virus binnen de perken te houden lijken te werken. Opmerkelijk genoeg zonder het opleggen van strenge maatregelen zoals een lockdown of het verbieden van reizen binnen het land. In plaats daarvan begonnen de Koreanen met een enorm testcampagne. Op diverse plekken zijn drive-intestcentra en telefooncelachtige kraampjes opgezet waar mensen worden getest.

Inzet van tech

De gezondheidsautoriteiten maken ook gebruik van hightechmiddelen om het virus actief op te sporen via het checken van creditcardtransacties en het volgen van smartphonegebruik van patiënten.

Eerder deze maand werden er twee patiënten in Zuid-Korea genezen van het virus met behulp van bloedplasma.

Duitse daling

Ook in Duitsland is een forse daling te zien in het aantal nieuwe overledenen aan gevolg van COVID-19. Het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur in Duitsland is overleden door het coronavirus bedraagt 184, dat meldde het Robert Koch Institut (RKI) zondagochtend. Dat is de Duitse tegenhanger van het RIVM.

Zaterdag stierven er 242 en vrijdag 299. Het aantal geregistreerde coronadoden komt in Duitsland nu uit op 4294. Het aantal geregistreerde besmettingsgevallen staat bijna op 140.000. Van zaterdag op zondag kwamen er 2458 gevallen bij, aldus het RKI. Het totaal staat daarmee op 139.897 gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder dan 10 dagelijkse besmettingen Zuid-Korea
Sluiten