Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 6 apr 2020 / 07:29 uur

Johnson regeert door vanuit ziekenhuis, veel steun (maar ook gejuich)

De Britse premier Boris Johnson blijft leiding geven aan zijn regering, ook al ligt hij in het ziekenhuis. Zondag werd hij opgenomen vanwege het coronavirus.

Volgens een woordvoerder van Downing Street wordt Johnson extra getest omdat hij „hardnekkige symptomen” blijft houden. Tien dagen geleden was al bekend dat Johnson positief had getest op het virus. Hij is voor zover bekend de eerste regeringsleider die vanwege het virus is opgenomen in het ziekenhuis.

De ziekenhuisopname is een voorzorgsmaatregel die volgt op het doktersadvies, aldus de woordvoerder. Johnson heeft onder meer hoge koorts die nog niet lijkt weg te gaan. Vrijdag sprak hij de Britten al toe in een videoboodschap over zijn persoonlijke situatie. „Hoewel ik me beter voel en zeven dagen in isolatie heb gezeten, heb ik nog steeds verhoging”, zei Johnson toen.

Steun van Trump

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde snel op de ziekenhuisopname van zijn ‘collega’ en zei dat hij erop „hoopt en vertrouwt” dat de Britse minister-president Boris Johnson snel hersteld. „Hij is een vriend van me. Hij is een geweldige heer en een geweldig leider. Ik heb goede hoop dat het goed met hem gaat”, zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis. „Hij is een sterke man.”

Johnson regeert door vanuit ziekenhuis, veel steun (maar ook gejuich)
St.Thomas’ Hospital in Londen waar Johnson is opgenomen. | Foto: EPA / Andy Rain

Premier Johnson op zijn beurt bedankt al het zorgpersoneel voor al hun ongelofelijk harde werk en dringt er bij het publiek op aan om de adviezen van de overheid op te volgen, liet Downing Street weten. Benadrukt wordt dat Johnson ondanks zijn ziekenhuisopname de leiding blijft houden over de regering in zijn land waar vooralsnog zo’n 48.000 mensen met het coronavirus besmet zijn geraakt. Bijna 5000 mensen stierven aan de gevolgen.

Dit berichtje stuurde Johnson zondag zelf de wereld in:

Bijval, maar ook dubieuze tweets

De premier krijgt veel bijval en steunbetuigingen.

Andere geluiden zijn er ook volop. Onderstaande tweet is dan nog een vraag in normale taal, anderen juichen en lachen om het feit dat Johnson ziek is en in het ziekenhuis ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Johnson regeert door vanuit ziekenhuis, veel steun (maar ook gejuich)
Sluiten