Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Heropening New York kan nog maanden duren’

Het kan nog weken of zelfs maanden duren voordat New York weer opengaat, zei burgemeester Bill de Blasio maandag. Dat komt volgens hem door een groot gebrek aan coronatests, zelfs nu functionarissen elders de beperkingen op het dagelijkse leven al beginnen terug te draaien.

De Blasio, wiens stad het epicentrum is van de coronacrisis in de Verenigde Staten, zei dat New York honderdduizenden tests per dag zou moeten uitvoeren en dat de ziekenhuisopnames verder moeten dalen voordat de economie wordt heropend.

Boemerang

„Vooral de federale regering moet het bericht krijgen dat dit ding nog niet voorbij is, en als je doet alsof het voorbij is, zal het alleen maar als een boemerang terugkomen en het erger maken."

De Verenigde Staten hebben verreweg het grootste aantal bevestigde gevallen van het coronavirus, met meer dan 750.000 besmettingen en meer dan 40.500 doden, waarvan bijna de helft in de staat New York, volgens een telling van persbureau Reuters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.