Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Protocol voor herstel coronapatiënten na verblijf op intensive care

Hoe en waar coronapatiënten na verblijf op de intensive care moeten herstellen, kan bepaald worden volgens een zogenaamd triageprotocol. Dit protocol is maandag officieel in gebruik genomen, meldt de Stichting Revalidatiegeneeskunde Nederland (SRN). 

Landelijke zorginstellingen SRN Revalidatie en TopzorgGroep ontwikkelden het protocol samen met Van der Valk Hotels. De arts kan hiermee een besluit nemen over het hersteltraject van de patiënt. Kan hij bijvoorbeeld in zijn eigen omgeving herstellen of moet hij worden opgenomen in een zorghotel van Van der Valk. En is er extra zorg nodig?

Zorghotel

De triage moet ervoor zorgen dat de patiënt de juiste zorg krijgt, soms op afstand via bijvoorbeeld beeldbellen, of aan het bed met de nodige beschermende maatregelen. De initiatiefnemers willen zo ook artsen en verpleegkundigen ontlasten door de zorg buiten het ziekenhuis aan te bieden.

Van der Valk heeft hotels in het hele land beschikbaar gesteld met kamers die zijn ingericht voor coronapatiënten. Deze zijn met name bedoeld voor patiënten die zijn ontslagen van de ic, maar nog wel aan de monitor moeten liggen en intensieve zorg nodig hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.