Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Fikse buien verwacht komende dagen

De aankomende dagen worden er fikse buien verwacht. Maar die maken helaas geen einde aan de droogte in Nederland. Om het neerslagtekort goed te maken, zou het volgens Weeronline urenlang licht moeten regenen.

De buien op vrijdag en zaterdag kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. In korte tijd kan veel neerslag vallen, in totaal zo’n 10 tot 20 millimeter. Dat is behoorlijk meer dan de 6 millimeter die sinds half maart gemiddeld over het land viel.

Druppel op gloeiende plaat

Toch zijn de buien een druppel op een gloeiende plaat en betekenen ze niet het einde van de droogte. Bij plensbuien wordt het water door de droge grond slecht opgenomen en stroomt veel regen weg via sloten. Alleen urenlange lichte regen kan het droogteprobleem volgens het weerbureau oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.