Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 17 apr 2020 / 12:02 uur

Facebook komt met nieuwe ‘hart onder de riem-reacties’

Facebook komt heeft twee nieuwe reactiemogelijkheden voor als je iemand in coronatijd een hart onder de riem wilt steken.

Naast het hartje, het droevige smiley en de klassieke duim staan er nu nieuwe emoticons te trappelen. Eentje voor de Facebookpagina zelf, eentje voor Messenger. De laatste wordt op vrijdag uitgerold, die op Facebook volgt volgende week. De reacties krijgen de naam Care.

Facebook komt met nieuwe ‘hart onder de riem-reacties’
Facebook.

Contact met familie en vrienden

„De platformen van Facebook zijn nu misschien wel meer dan ooit voor veel mensen een goede manier om in contact te blijven met vrienden en familie”, zegt Tineke Meijerman van Team Facebook Benelux. „Maar ook om in de werkpauze even het nieuws te checken, grappige memes te spotten of (voor de die hards) een sportklasje te volgen via Facebook live. Bovendien zien we veel mooie initiatieven oppoppen op Facebook die ondersteuning bieden tijdens de coronacrisis. Boodschappen halen, boodschappen delen, honden uitlaten, tips voor tijdelijke thuisouders: heel Nederland helpt.”

Facebook komt met nieuwe ‘hart onder de riem-reacties’
Messenger

Digitaal hart onder de riem

Deze nieuwe situatie vraagt echter ook om nieuwe reactiemogelijkheden, zo vond men bij Facebook. Want een duimpje en een smiley dekken soms gewoon niet de lading als je iemand een digitaal hart onder de riem wil steken. „Daarom worden de nieuwe reacties waarmee je kunt reageren op foto’s, nieuwsberichten, video’s en gesprekken tijdelijk geïntroduceerd”, zegt Meijerman. „Of het nu gaat om iets vrolijks, iets verdrietigs of iets ertussenin.”

Zo ziet de nieuwe reactie er op Messenger uit (vrijdag):

Zo ziet de nieuwe reactie er op Facebook uit (volgende week):

Reageer op artikel:
Facebook komt met nieuwe ‘hart onder de riem-reacties’
Sluiten