Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2020 / 09:41 uur

Epidemie lijkt in België te stabiliseren, weer veel doden in Spanje

De groei van de corona-epidemie lijkt in België te stabiliseren. Dat zei viroloog Steven Van Gucht bij de bekendmaking van de nieuwe cijfers over het aantal ziekte- en sterfgevallen op de dagelijkse persconferentie van de Belgische gezondheidsautoriteiten.

Het aantal patiënten dat de afgelopen 24 uur overleed steeg weliswaar met 132 naar 1143, maar het aantal nieuwe patiënten dat wordt opgenomen in het ziekenhuis verandert sinds een aantal dagen nauwelijks.

Er werden het afgelopen etmaal 578 zieken opgenomen en 377 ontslagen. Er liggen nu 5552 mensen in de ziekenhuizen, van wie 1205 op de intensivecareafdelingen, aldus Van Gucht.

Spanje weer zwaar getroffen

In Spanje vielen de afgelopen 24 uur weer 932 doden te betreuren. Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus bedraagt daarmee nu 10.935. Het is de tweede dag op rij dat er in Spanje meer dan 900 mensen sterven door het virus. Spanje behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Het land heeft na Italië het hoogste officiële dodental.

Mondkapjes

Naast Nederland duikt nu ook in Belgie de discussie op wat betreft het dragen van mondkapjes. De Belgische regering heeft laten weten de adviezen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO te volgen wat betreft het dragen van mondmaskers. Tot nu toe is de opstelling dat een mondkapje “voor de gewone burger op straat weinig zin heeft”, aldus Van der Gucht. Wel is duidelijk dat er een tekort is aan mondkapjes in België. De WHO geeft vrijdagmiddag een virtuele persconferentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Epidemie lijkt in België te stabiliseren, weer veel doden in Spanje
Sluiten