Loren Snel
Loren Snel Nieuws 27 apr 2020 / 13:36 uur

Bouwvakkers mogen weer bouwen aan Notre-Dame

Bouwvakkers hebben de werkzaamheden hervat bij de uitgebrande Notre-Dame in Parijs. Het herstelwerk heeft anderhalve maand stilgelegen vanwege de coronacrisis.

Bij het 850 jaar oude gebedshuis brak ruim een jaar geleden brand uit. Dat leidde tot enorme schade. De hulpdiensten konden naar verluidt ternauwernood voorkomen dat het iconische gebouw helemaal instortte.

Corona niet de eerste tegenslag

President Emmanuel Macron beloofde de wederopbouw binnen vijf jaar af te ronden, maar het project kreeg een aantal tegenslagen te verduren. Zo moest het werk eerder ook al worden stilgelegd omdat hoge concentraties looddeeltjes waren gemeten.

Bouwvakkers mogen weer bouwen aan Notre-Dame
Voor herstelwerk maandag kan worden hervat, moeten eerst de douches en kleedkamers van de bouwvakkers worden aangepast. | Foto: GettyImages

Douches en kleedkamers

Het herstelwerk wordt maandag niet direct hervat. Er moet eerst worden gezorgd dat de locatie voldoet aan alle regels die zijn ingesteld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent onder meer dat douches en kleedkamers van bouwvakkers moeten worden aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwvakkers mogen weer bouwen aan Notre-Dame
Sluiten