Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 apr 2020 / 14:07 uur

Politie cancelt koningsdagfeestje

De politie heeft maandag in Groningen een koningsdagfeestje beëindigd waaraan tientallen mensen deelnamen. Ze negeerden volgens de politie de geldende noodverordening wegens het coronavirus.

Het feest vond plaats aan de Zuiderweg in de provinciehoofdstad. De organisatoren van het feest kregen een waarschuwing van de politie. „Dergelijke feesten zijn onverantwoord en onacceptabel in deze tijden. Ook op Koningsdag", meldt de politie.

48 bekeuringen

Ook in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland negeerden mensen de noodverordening. De politie Hoeksche Waard meldt op Facebook dat aan 48 mensen bekeuringen zijn uitgedeeld. Zij trokken er gezamenlijk op uit. Niet om Koningsdag te vieren, maar wegens een ander feest: Luilak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie cancelt koningsdagfeestje
Sluiten