Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 10 apr 2020 / 08:24 uur

150.000 bossen bloemen naar eenzame ouderen

Talloze Nederlanders brengen op Goede Vrijdag op initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B bloemen naar eenzame ouderen. Bloemen houden van mensen, maar mensen al helemaal van bloemen.

De afgelopen dagen hebben een groot aantal partijen uit de sierteeltsector zich samen met Ali B verenigd voor de landelijke actie tegen eenzaamheid bij ouderen. Circa 150.000 kleurrijke boeketten worden uitgedeeld bij verzorgingshuizen in Nederland en ook, via thuiszorgorganisaties, aan alleenstaanden thuis.

150.000 bossen bloemen naar eenzame ouderen
Een dame is blij met een fleurig boeket.

80 procent omzetverlies

De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de coronacrisis met inmiddels 80 procent omzetverlies, maar komt ondanks alle tegenvallers juist nu gezamenlijk in actie om te strijden tegen genoemde eenzaamheid.

Sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ is een initiatief van „Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen”, zegt Ali B. „Nu is het je moeder. Of de buurman.”

Ali zet zich al ruim een jaar voor het probleem in. Afgelopen najaar kreeg hij minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan zijn zijde om aandacht te vragen voor eenzaamheid bij ouderen. De Jonge support de bloemenactie van harte.

150.000 bossen bloemen naar eenzame ouderen
Minister De Jonge en Ali B in januari, tijdens een meet-up over eenzaamheid onder ouderen. | Foto: ANP / Bart Maat

Verschil maken

Dankzij de rapper en de minister kende de actie meteen een vliegende start nadat zij afgelopen zaterdag met een bloemenboodschap diverse media wisten te bereiken. De sierteeltsector wil namelijk ook, ondanks de forse klappen die het vangt, juist nu een verschil maken en anderen inspireren niet bij de pakken neer te zitten, maar in actie te komen. Zoals Ali B. rapt: „Al staat je business stil, maak daar waar het kan het verschil.”

Zo’n 150.000 boeketten worden op Goede Vrijdag dus naar verzorgingshuizen en de thuiszorg in Nederland gebracht. Ouderenorganisatie ANBO zorgde voor een lijst van locaties in elke provincie waar de bloemen welkom zijn; verpleeghuizen, maar ook thuiszorgorganisaties die de ouderen bereiken die helemaal alleen thuiszitten. De bloemen worden samen met lokale helden uit stad of provincie uitgedeeld.

150.000 bossen bloemen naar eenzame ouderen
Ali B in (bloemen)actie.

De actie van deze dag geldt ook als een oproep voor iedereen die in staat is een bloemetje of plant te kopen en deze naar iemand te brengen die dat ongetwijfeld in deze bijzondere coronatijden zeer waardeert.

Reageer op artikel:
150.000 bossen bloemen naar eenzame ouderen
Sluiten