Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 28 mrt 2020 / 18:23 uur

Wereldwijd al 600.000 besmettingen coronavirus

Het coronavirus blijft wereldwijd om zich heen grijpen, in totaal zijn er zo’n 600.000 mensen besmet. Dat meldt de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit. In Nederland waren er tot en met zaterdag 9762 besmettingen. 

Ruim 28.000 patiënten overleden aan de gevolgen van COVID-19. Italië heeft wereldwijd het hoogste dodental gemeld. Daar overleden ruim 9100 patiënten, veel meer dan in de VS (1700) en China (bijna 3300). Het aantal herstelde patiënten staat wereldwijd op bijna 133.000.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten voert de lijst aan wanneer gekeken wordt naar het aantal besmettingen. Vooral de staat New York wordt hard geraakt door het longvirus.

Er is in het land veel kritiek op het coronabeleid van president Trump. Zo zou er volgens veel Amerikanen in het begin van de uitbraak te laconiek zijn opgetreden en zouden er te weinig testkits beschikbaar zijn.

De cijfers over het aantal besmettingen zijn niet compleet, omdat niet iedereen met het virus zich ook heeft laten testen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereldwijd al 600.000 besmettingen coronavirus
Sluiten