Metro
Metro Nieuws 28 mrt 2020 / 17:33 uur

Schiphol gaat 25 vliegtuigen parkeren op landingsbaan

Omdat het vliegverkeer vanaf Schiphol grotendeels stilligt, is er besloten om een landingsbaan als parkeerplaats te gebruiken. Zo’n 25 vliegtuigen worden zondagmiddag naar hun nieuwe tijdelijke onderkomen gebracht. 

De afgelopen weken werd er zo’n 75 procent minder gevlogen vanaf en naar de grootste luchthaven van Nederland. Op de Aalsmeerbaan komen rijplaten te liggen, om schade aan de baan te voorkomen.

Plek in Eindhoven

Als er meer behoefte is aan parkeercapaciteit is er nog ruimte op andere vliegvelden. Ook op Vliegbasis Eindhoven is volgens Defensie nog ruimte om passagiersvliegtuigen te stallen. Bij deze andere mogelijke luchthavens zal net als op Schiphol geen parkeergeld worden gevraagd zolang de crisis duurt. De vliegtuigen blijven geparkeerd staan tot het luchtverkeer weer hervat kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Schiphol gaat 25 vliegtuigen parkeren op landingsbaan
Sluiten