Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2020 / 20:14 uur

Vrouw maakt poppenhuisversie van eigen woning

Na vijftien jaar werken als art director dacht Lianne Kilroy: daar moet ik wat mee. Ze bleek een voorliefde voor interieur te hebben en dat kan ook kleiner. Zo begon ze met het bouwen van een poppenhuis, maar dan een miniatuurversie van haar eigen huis.

Door haar werk kwam Lianne erachter dat ze gek is op design en decorstukken. En op het maken van kleine dingen. Althans, dat is waar ze haar liefde voor deze dingen laat samenkomen. „Ik woonde in een wit huurhuis in Londen en daar mocht ik niks mee. Dus ik kocht een poppenhuis als creatieve uitlaatklep”, vertelt ze aan Love Money.

Genante hobby

In eerste instantie hield ze haar hobby geheim. „Ik vond het een beetje genant. Maar uiteindelijk ben ik uit de poppenhuiskast gekomen en nu blijkt dat heel veel mensen dit net zo leuk vinden als ik. Nu ben ik minibehang aan het maken op vrijdagavond!" Met haar poppenhuis kan ze toch nog haar liefde voor huizen inrichten kwijt.

Op haar werk kan ze haar liefde voor huizen inrichten kwijt, maar thuis niet. „Een poppenhuis zorgde ervoor dat ik die behoefte alsnog kon vervullen." In eerste instantie was het niet eens haar bedoeling om haar eigen huis na te maken. „Het ging om een ruimte maken waar ik in zou willen wonen.

Eigen huis nabouwen

Als ze haar eigen huis koopt, gaat ze echt los. Ze bouwt haar eigen huis na. „Toen kon ik eindelijk mijn eigen huis maken zoals ik dat wilde. Gelukkig is mijn echtgenoot heel tolerant wat betreft mijn visie. Daarna besloot ik mijn eigen huis in het klein na te maken. Ik vind het heerlijk om mijn huis te laten ‘krimpen’."

Lianne deelt haar hobby inmiddels graag met de wereld, via Instagram natuurlijk.

https://www.instagram.com/p/B9t-ov8Hh2n/

View this post on Instagram

Nobody touch the dollshouse and nobody gets hurt. Lucky for our 1 yr old he couldn't quite reach inside so all remains spick and span and he still has all his limbs 🤗 @Myhousethismonth @storyofmyhome

A post shared by Lianne Kilroy (@bighouseminihouse) on

View this post on Instagram

• M A D E O F W O O D • I bought my husband a personalised chopping board for our 5th (wooden) wedding anniversary, but not sure he would have married me at all if I had this shrink-everything-we-own-hobby back then 🤣 (swipe for the big version) @myhousethismonth @storyofmyhome • F L I P P I N G ' E C K • that was tricky writing so small!

A post shared by Lianne Kilroy (@bighouseminihouse) on

View this post on Instagram

So it isn't perfect, (not helped by the fact I dropped it. Twice.) but it's a start on my miniature kitchen.

A post shared by Lianne Kilroy (@bighouseminihouse) on

View this post on Instagram

I bought a chinese wall fan from a sweet old couple in a car boot sale and the husband told me it's been hanging above their bed since the 1970s. 😍 He then said (in an unexpectedly seedy tone) 'oooo if walls could talk!' at which point I wrapped up the convo quickly as didnt need to hear about his tick tock. 😳 Maybe not so sweet after all! Here you can see the mini version which is apt for today's prompt • O N E O F A K I N D • Wallpaper is by @arthouse_ltd and I'm going to use it on one wall in the 'big house' (tried it out in here first to see if I liked it and I do 👍🏻) Oh and swipe to see the real life "filth fan" as I now refer to it. @myhousethismonth @storyofmyhome

A post shared by Lianne Kilroy (@bighouseminihouse) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt poppenhuisversie van eigen woning
Sluiten