Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2020 / 20:14 uur

Vrouw maakt poppenhuisversie van eigen woning

Na vijftien jaar werken als art director dacht Lianne Kilroy: daar moet ik wat mee. Ze bleek een voorliefde voor interieur te hebben en dat kan ook kleiner. Zo begon ze met het bouwen van een poppenhuis, maar dan een miniatuurversie van haar eigen huis.

Door haar werk kwam Lianne erachter dat ze gek is op design en decorstukken. En op het maken van kleine dingen. Althans, dat is waar ze haar liefde voor deze dingen laat samenkomen. „Ik woonde in een wit huurhuis in Londen en daar mocht ik niks mee. Dus ik kocht een poppenhuis als creatieve uitlaatklep”, vertelt ze aan Love Money.

Genante hobby

In eerste instantie hield ze haar hobby geheim. „Ik vond het een beetje genant. Maar uiteindelijk ben ik uit de poppenhuiskast gekomen en nu blijkt dat heel veel mensen dit net zo leuk vinden als ik. Nu ben ik minibehang aan het maken op vrijdagavond!" Met haar poppenhuis kan ze toch nog haar liefde voor huizen inrichten kwijt.

Op haar werk kan ze haar liefde voor huizen inrichten kwijt, maar thuis niet. „Een poppenhuis zorgde ervoor dat ik die behoefte alsnog kon vervullen." In eerste instantie was het niet eens haar bedoeling om haar eigen huis na te maken. „Het ging om een ruimte maken waar ik in zou willen wonen.

Eigen huis nabouwen

Als ze haar eigen huis koopt, gaat ze echt los. Ze bouwt haar eigen huis na. „Toen kon ik eindelijk mijn eigen huis maken zoals ik dat wilde. Gelukkig is mijn echtgenoot heel tolerant wat betreft mijn visie. Daarna besloot ik mijn eigen huis in het klein na te maken. Ik vind het heerlijk om mijn huis te laten ‘krimpen’."

Lianne deelt haar hobby inmiddels graag met de wereld, via Instagram natuurlijk.

https://www.instagram.com/p/B9t-ov8Hh2n/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt poppenhuisversie van eigen woning
Sluiten