Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 mrt 2020

Voor het eerst geen nieuwe besmettingen gemeld in Wuhan

In de Chinese miljoenenstad Wuhan lijkt het coronavirus op zijn retour. Volgens de Chinese gezondheidsautoriteiten zijn er woensdag geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Het aantal nieuwe besmettingen in de regio daalt al een tijdje. Dinsdag meldde de gezondheidsautoriteiten er één. Wel zijn er woensdag nog acht patiënten aan het virus overleden en zit de stad nog grotendeels op slot.

Twijfel over cijfers

Op het eerste gezicht lijkt het goed nieuws en dat wordt mondjesmaat gevierd. Zo meldt de staatskrant China Daily dat de lockdown misschien minder streng wordt als er de komende twee weken geen nieuwe besmettingen worden gemeld. Maar er is ook twijfel over de positieve cijfers. Een deel van de daling komt mogelijk doordat de Chinese overheid minder of geen tests meer laat uitvoeren.

Hermetisch afgesloten

In China zijn volgens de autoriteiten ruim 80.000 mensen besmet met het coronavirus, van wie een groot deel in Wuhan. De stad is dan ook sinds 23 januari hermetisch afgesloten. Meer dan 70.000 mensen zijn inmiddels weer hersteld.

Begin december vorig jaar dook het virus voor het eerst op bij mensen die op een markt waren geweest waar levende dieren werden verkocht. Sinds januari verspreidde het virus zich als een lopend vuur door China en de rest van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voor het eerst geen nieuwe besmettingen gemeld in Wuhan
Sluiten