Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Vitale’ supermarkten hoeven zich niet aan ‘100-regel’ te houden

De maatregel om activiteiten met meer dan honderd mensen te verbieden en in sommige regio’s zelfs strafbaar te stellen, geldt nadrukkelijk niet voor supermarkten. Dat zegt directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

„Supermarkten maken deel uit van de vitale infrastructuur, net als brandweer, politie en zorg. De bevolking moet hier altijd op kunnen rekenen", zegt Jansen. Daarom zijn supermarkten volgens hem „nadrukkelijk uitgezonderd" van verordeningen om de grootte van groepen te beperken. Het CBL heeft daarover overleg gevoerd met de betrokken ministeries van VWS, Economische Zaken en Landbouw.

Noordverordening

In Noord-Brabant, Flevoland en Twente is sinds vrijdag een noodverordening van kracht waardoor activiteiten met meer dan honderd personen strafbaar zijn. De betreffende veiligheidsregio’s hebben daartoe besloten zodat ze beter kunnen handhaven. De noodverordening is een aanvulling op het donderdag genomen kabinetsbesluit om evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd mensen te verbieden.

De voorbije dagen is er ontzettend veel gehamsterd in de supermarkten. Er wordt door de leveranciers hard gewerkt om alle voorraden op peil te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.