Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 mrt 2020 / 12:54 uur

Vijftien nieuwe coronagevallen in Nederland, totaal ligt op 38

Het aantal bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus in Nederland is gestegen tot 38. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn dinsdag vijftien nieuwe gevallen gemeld.

Van deze vijftien mensen liggen er vier in ziekenhuizen, elf mensen zijn thuis in quarantaine. Een patiënt was op doorreis in Nederland en is naar een opvanglocatie gebracht. De meeste mensen hebben het virus opgelopen in Noord-Italië, of door contact met een besmet gezinslid. Van enkele patiënten is de besmettingsbron nog onbekend.

Besmetting

Eerder gingen al twee poliklinieken van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam dicht, omdat een medewerker besmet is geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat maakte het ziekenhuis bekend. De medewerker, die met lichte symptomen thuis in quarantaine zit, was op vakantie geweest in Noord-Italië en heeft daarna vier dagen in het ziekenhuis gewerkt.

De poliklinische afdelingen van Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) op locatie Oost en West, waar de besmette persoon werkzaam is, zijn daarom uit voorzorg gesloten.

Patiënten die in contact geweest zijn met de ziekenhuismedewerker krijgen bericht van het OLVG. Ook neemt het ziekenhuis contact op met patiënten die een afspraak hebben staan bij de poliklinieken. Het OLVG benadrukt dat zieken die op andere afdelingen liggen gewoon zorg krijgen. De besmette persoon kreeg na terugkomst van vakantie klachten en werd daarom getest op het virus. Ook het RIVM heeft een test gedaan, maar die uitslag volgt nog.

Italië

In Italië zijn ruim 2500 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Zeker 79 stierven daar aan de gevolgen. Met name het noorden van het land, waar de OLVG-medewerker op vakantie was, is hard getroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijftien nieuwe coronagevallen in Nederland, totaal ligt op 38
Sluiten